Cumpara online

0 item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Contul meu

021.204.34.34 / 0374.666.800

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum poti sa instalezi si sa repari chiuveta din baie, fara ajutor

praktiker-instalare-si-demontare-chiuveta


Montarea unei chiuvete este mai simplu de realizat in baie, decat in bucatarie, unde exista diferite tipuri de montaj: incastrat, la nivelul blatului sau sub blat. In functie de dimensiunile chiuvetei, o mana de ajutor poate fi binevenita, insa o mare parte din instalare o putem duce la indeplinire singuri, urmand cateva instructiuni simple.

Ce masuratori sunt necesare

Inainte de instalare, va trebui sa realizam cateva masuratori si sa luam in calcul pozitia conductelor si a mobilierului din baie, dar si inaltimea medie a persoanelor care vor utiliza lavoarul.

Exista si cateva masuri standard: de exemplu, distanta ideala dintre chiuveta si oglinda fixata deasupra este de aproximativ 30-35 cm; de asemenea, chiuveta trebuie montata la o inaltime de aproximativ 85 cm fata de podea - o distanta confortabila pentru majoritatea persoanelor.

Alte masuratori necesare tin de pozitia in care se va afla chiuveta, si anume, vom marca cu creionul locul pe care il vor ocupa chiuveta si piedestalul, in spatiul din baie. Daca este vorba despre o chiuveta simpla, montata pe perete cu ajutorul tijelor de fixare, instalarea va incepe cu schitarea pozitiei tijelor.

Cum instalezi chiuveta, pas cu pas

Presupunand ca a fost aleasa varianta chiuvetei cu piedestal, montarea acesteia poate fi realizata astfel:

  1. Se monteaza, mai intai, bateria si sifonul pe chiuveta.
  2. Pozitionam la perete chiuveta, fixata pe piedestal - deocamdata, doar pentru a hotari ce spatiu vor ocupa acestea si pentru a marca, cu un creion, gaurile de prindere - pe perete, pentru chiuveta, si pe pardoseala, pentru piedestal.
  3. Realizam gaurile, cu ajutorul burghiului, si introducem diblurile care vor face imbinarea intre chiuveta si perete.
  4. Readucem mai intai piedestalul, in spatiul marcat anterior cu creionul, si il fixam in suruburi de contact, dupa ce am instalat mai intai suruburi de plastic, care au rol de protectie.
  5. Instalam chiuveta deasupra piedestalului, dupa care insurubam diblurile deja instalate, cu ajutorul unei chei fixe combinate.
  6. La final, pe latura chiuvetei fixata pe perete, putem aplica silicon, cu ajutorul unui pistol de lipit, operatiune care are rolul de a preveni scurgerile de apa.

Demontarea chiuvetei pentru reparatii

In situatia in care sunt necesare diverse reparatii la sistemul de scurgere interioara, sau pur si simplu ne dorim sa cream spatiu pentru a monta mai usor alte obiecte in baie, demontarea provizorie a lavoarului este, de asemenea, simplu de realizat. Pasii pe care ii vom urma sunt urmatorii:

  1. Dezinstalam, mai intai, bateria chiuvetei, cu ajutorul unei surubelnite, apoi scoatem sifonul.
  2. Desfacem piulitele care leaga chiuveta de perete cu ajutorul unei chei fixe combinate.
  3. Dupa ce am scos si garniturile, putem trasporta chiuveta, eventual cu ajutor din partea unei alte persoane. Daca reparatiile de care avem nevoie nu cer eliberarea completa a spatiului, nu este obligatoriu sa eliminam surburile din perete.

Mai multe informatii despre amenajarea bailor, gasesti aici.


Sursa foto: Shutterstock

Scrie un comentariu

Aboneaza-te la noutatile Praktiker!
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii. Aflati mai multe aici.
x