Cumpara online

0 item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Contul meu

021.204.34.34 / 0374.666.800

Product was successfully added to your shopping cart.

Instalarea parchetului laminat

Urmati ghidul nostru pentru a invata cum sa instalati parchetul laminat. Acesta este foarte usor de instalat si constituie un mod placut de a va infrumuseta camerele.Pasul 1

Pastrarea in camera a parchetului laminat:

este recomandat sa tineti parchetul laminat timp de 48 de ore in camera in care va fi instalat, inainte de a-l instala. Acest lucru va asigura ajustarea parchetului la umiditatea camerei, in scopul prevenirii dilatarii ulterioare sau a umflarii dupa instalare.

Pasul 2

Efectuarea unui studiu al suprafetei:

Trebuie sa verificati cu ajutorul unei rigle daca podeaua este dreapta sau daca are umflaturi. Daca exista denivelari mai adanci de 3 mm intre podea si rigla, umpleti aceste gauri cu material izolant si nivelati suprafata.

Pasul 3

Instalarea suportului:

Pentru a incepe instalarea, intindeti o bucata de nailon avand aceeasi suprafata ca pardoseala si apoi derulati suportul peste nailon pentru a proteja parchetul laminat de umiditatea de dedesubt. Acest suport va ajuta la umplerea adanciturilor mai mici de 3 mm (defecte minime ale suprafetei) si la fixarea adecvata a parchetului.

Pasul 4

Prinderea primei placi:

Puteti plasa distantierele de-a lungul peretilor camerei astfel incat sa ramana un anumit spatiu intre perete si podeaua de lemn, pentru a permite extinderea ulterioara care poate fi cauzata de umiditate. Distantierele distanteaza placa cu 1,5 cm de perete. Sunt suficiente doua distantiere pentru o placa de parchet. Dupa ce puneti distantierele, puneti prima placa de parchet, cu canelura inspre perete.

Pasul 5

Masurarea proiectiei peretelui:

In cazul în care peretele este curbat, puneti placa astfel incat sa nu ramana spatiu intre perete si placa. Cu ajutorul distantierului, desenati o linie pana la capatul placii, pentru a contura curba peretelui (proiectia) pe placa. Apoi, decupati zona desenata cu un ferastrau pentru a se potrivi cu curba peretelui.

Pasul 6

Sfarsitul primului rand si adaugarea placilor:

cuplati placa urmatoare de primul rand, astfel incat limba si canelura sa se suprapuna. Este foarte important sa puneti o bucata mica de placa (aproximativ 10 cm) alaturi de intersectia a doua placi, pentru a preveni alunecarea placilor inainte de imbinare.

Pasul 7

Imbinarea placilor:

Dupa plasarea capetelor primei si al celei de a doua placi, puteti prinde prima placa de a doua si puteti imbina placile la capete, lovind marginea cu ajutorul unei pene pentru parchet si al unui ciocan.

Pasul 8

Masurarea ultimei placi a primului rand:

Cand ajungeti la ultima placa a primului rand, masurati lungimea placii care trebuie plasata intre perete si ultima placa. Pentru aceasta, plasati o placa intreaga alaturi de primul rand, cu limba inspre perete, lasand un spatiu de 4mm intre primul rand si placa. Apoi, desenati pe placa cu ajutorul unui echer pentru a putea taia bucata care se potriveste intre perete si ultima placa.

Pasul 9

Taierea placii masurate:

Dupa efectuarea masuratorilor, puteti taia placa masurata cu ajutorul unui ferastrau electric (Nu se recomanda utilizarea unui fierastrau cu capat gros)

Pasul 10

Prinderea placii taiate:

după plasarea placii de la sfarsitul randului, pe care ati taiat-o, in spatiul masurat, puneti partea adecvata a crosetei pe marginea peretelui. Apoi, puteti lovi partea dintata a placii inspre partea opusa a peretelui, pentru a imbina placile.

Pasul 11

Aplicarea adezivului pe prima placa:

dupa terminarea primului rand, puteti incepe sa aplicati un strat subtire de adeziv pe locul in care prima placa se va imbina cu a doua placa. Adezivul aplicat poate impiedica infiltrarea apei in podea in cazul in care este varsata pe parchet sau daca parchetul este curatat cu o carpa uda.

Pasul 12

Punerea celei de a doua placi:

Lipiti a doua placa de prima, tinand-o cu ambele maini, si repetati procesul pentru instalarea celorlalte placi, pana la acoperirea intregii suprafete!

Nivel de indemanare

Usor Mediu Dificil
Abilitati necesare

cunostinte de baza in domeniul tamplariei, al masurarii si utilizarii sculelor electrice.

Timp necesar

Pentru cei cu experienta: 30 min Pentru cei indemanatici: 60 min Pentru incepatori: 2 ore (Timpul este calculat pentru o suprafata de 25 metri patrati)

Aveţi nevoie de următoarele

Materiale
parchet laminat, suport de polietilena sau folie de polietilena, nailon, adeziv pentru parchet, material izolant.

Unelte
rigla, distantiere, creion, pana pentru parchet, ciocan, liniar / echer, ferastrau electric, croseta pentru parchet, ferastrau.

Sugestie

Ocolirea tocului de la usa In ceea ce priveste instalarea pardoselii in jurul tocului, in loc sa taiati placa pentru a ocoli tocul, puteti taia marginea tocului cu ajutorul unui ferastrau, tinand ferastraul pe o bucata de parchet pe care nu o mai folositi. Astfel, puteti pune placa sub toc, umpland spatiile.