Cumpara online

0 item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Contul meu

021.204.34.34 / 0374.666.800

Product was successfully added to your shopping cart.

Aplicarea chitului

Dupa ce am asteptat 24 de ore ca sa se usuce mortarul de pe spatele placilor, incepem sa aplicam chitul. Chitul face ca placile sa fie fixate ferm si da un aspect placut peretilor. De asemenea impiedica patrunderea umezelii, apei si murdariei in spatele placilor.Pasul 1

Scoaterea distantierelor:

Dupa ce vom astepta 24 de ore ca mortarul sa se usuce, incepem sa scoatem cu grija distantierele care sunt aproape de suprafata utilizand o surubelnita sau orice alta scula cu un capat ascutit (Timpul de uscare pentru mortar este de 24 de ore. Pe vreme rece, timpul de uscare poate ajunge la 48 de ore. Daca se aplica chitul inainte de uscarea mortarului, umiditatea va ramane in mortar si poate lasa pete pe placi).

Pasul 2

Curatirea cu o surubelnita:

Dupa indepartarea distantierelor, curatam cu o surubelnita mortarul care a ramas intre placi. Apoi stergem peretele cu o carpa uscata.

Pasul 3

Umplerea cu chit:

Aplicam chitul preparat in diagonala prin miscari energice. Aplicatorul din cauciuc previne zgarierea suprafetei. Trebuie sa aplicam suficient chit pentru a umple complet rosturile.

Pasul 4

Curatirea cu un burete:

Dupa ce am asteptat o jumatate de ora ca sa se usuce chitul, scufundam buretele in apa curata, il stoarcem bine si curatam resturile de chit.

Pasul 5

Acum am terminat de placat peretele baii numai prin mijloacele noastre si trebuie sa fim mandri de realizarea noastra.

Nivel de indemanare

Usor Mediu Dificil
Abilitati necesare

Calificare medie de tamplar

Timp necesar

Experimentat 1 ora Indemanatic 2 ore Incepator 3 ore Avand in vedere o arie de 15 metri patrati ai timpul de uscare

Aveţi nevoie de următoarele

Materiale
Chit

Unelte
Surubelnita, burete, aplicator de cauciuc

Sugestie

Daca ia mai mult de 30 de minute intinderea chitului pe toata suprafata, chitul se poate usca si va fi dificil sa se curete suprafata placilor. Din acest motiv, este important sa se aplice si sa se intinda chitul in functie de viteza dvs. de lucru. Pentru siguranta noastra va trebui sa ne punem masca pe timpul cat preparam chitul pentru a nu inhala praful de chit.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii. Aflati mai multe aici.
x