Cumpara online

0 item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Contul meu

021.204.34.34 / 0374.666.800

Product was successfully added to your shopping cart.

Placarea peretelui

Dupa ce am pregatit suprafata ai mortarul, vom incepe placarea peretelui. Vom demonstra ai cum se aplica margini decorative la peretele.Pasul 1

Intinderea mortarului pe perete:

Se aplica mortarul pe suprafata peretelui utilizand muchia dreapta a mistriei zimtate. Apoi intindem mortarul pe perete in strat de grosime egala utilizand partea zimtata a mistriei zimtate.

Pasul 2

Plasarea placilor pe perete:

Dupa intinderea mortarului, aplicam placile incepand de la sablonul de lemn pe care l-m plasat la partea inferioara a zidului. Apoi vom fixa placile prin presare pe perete.

Pasul 3

Baterea cu un ciocan de cauciuc:

Trebuie sa batem in perete cu un ciocan de cauciuc pentru a verifica daca placile s-au asezat bine. Un sunet infundat inseamna ca placa este fixata. (Putem verifica daca mortarul a intrat in spatele placii ridicand placa cu o mistrie cu varf. Pentru ca placa sa adere ferm la perete, cel putin 80% din amestec trebuie sa se afle pe spatele placii).

Pasul 4

Aplicarea placii a doua:

Sa punem a doua placa langa prima placa si sa plasam un distantier intre marginile placilor. Apoi vom repeta aceleasi faze din nou.

Pasul 5

Instalarea marginilor:

Placile de margine imbunatatesc aspectul peretelui. (Nu se pun margini in spatele vaselor de WC, al oglinzilor sau al dulapurilor). Dupa ce am decis unde sa plasam marginile, intindem mortarul pe perete ai fixam placile cu distantieri intre ele.

Pasul 6

Fixarea celorlalte placi:

Continuam sa placam peretele plasand distantieri intre placi.

Pasul 7

Masurarea cu ruleta:

Dupa ce am terminat de placat zidul, scoatem sablonul plasat la partea inferioara a zidului. Masuram apoi spatiul de sub placi (distanta dintre placa si pardoseala).

Pasul 8

Marcarea cu un creion:

Vom marca pe placa cu 1,5 cm mai putin decat distanta masurata. (Pentru aplicarea chitului, trebuie sa se lase un spatiu intre pardoseala si perete).

Pasul 9

Taierea placii:

Vom aseza placa cu fata in sus pe taietorul de placi aliniing linia trasata cu linia ghid a taietorului, dupa care tragem manerul catre noi.

Pasul 10

Aplicarea mortarului:

Se incarca placa taiata prin aplicarea de mortar utilizand partea dreapta a mistriei zimtate. Apoi intindem mortarul utilizand partea zimtata a mistriei.

Pasul 11

Aplicarea placii:

Putem acum aplica placa la partea inferioara a peretelui. Apoi plasam distantiere intre placi si pardoseala.

Pasul 12

Asteptam sa se usuce amestecul:

Aateptam 24 de ore ca sa se usuce mortarul de pe placi. Pe vreme rece, timpul de uscare poate fi de 48 de ore. Daca se aplica chitul inainte de uscarea mortarului, umezeala va ramane in mortar si va duce la aparitia de pete pe placi.

Nivel de indemanare

Usor Mediu Dificil
Abilitati necesare

Calificare medie de tamplar

Timp necesar

Experimentat 1 ora Indemanatic 2 ore Incepator 3 ore Avand in vedere o arie de 15 metri patrati Nota: Timpul de uscare este de 24 de ore de la terminarea placarii peretelui.

Aveţi nevoie de următoarele

Materiale
Mortar, distantiere, placi de bordura

Unelte
Mistrie zimtata, ciocan de cauciuc, ruleta, creion, taietor placi, aablon de lemn

Sugestie

Dupa ce am placat peretele, trebuie sa punem distantiere intre colturile placilor. Distantierele se utilizeaza pentru a exista un spatiu intre placi care dupa aceea se umple cu chit. Trebuie sa incepem placarea peretelui incepand de la sablonul de lemn (plasat la nivelul pardoselii) in sus pe perete. Daca incepem placarea de sus in jos exista posibilitatea ca placile sa alunece in jos in faza de placare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii. Aflati mai multe aici.
x