Cumpara online

0 item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Contul meu

021.204.34.34 / 0374.666.800

Product was successfully added to your shopping cart.

Placarea peretelui-Pregatirea

Renovarea bucatariei si a baii prin placarea peretilor nu este o sarcina complexa, asa cum se poate vedea. Cheia pentru o placare reusita este o buna pregatire. Vom demonstra mai jos fazele necesare de pregatire care trebuiesc urmate.Pasul 1

Masurarea:

Sa incepem cu masurarea lungimii si latimii zidului pe care il vom placa.

Pasul 2

Intocmirea planului de ansamblu:

Inainte de a aplica placile, trebuie sa aliniem placile pe pardoseala pe baza masuratorilor efectuate prin plasarea distantierelor intre colturile placilor. Aceasta asigura un calcul corect al numarului de placi care vor fi necesare.

Pasul 3

Aplicarea amorsei:

Sa aplicam acum amorsa pe perete utilizand o pensula. (in conditii de vreme calda apa din mortar se evapora. Odata ce apa este absorbita, este dificil ca placile sa stea fix pe perete. Amorsa previne absorbtia rapida a apei. Amorsa este un material transparent. Odata aplicat acesta se usuca in timp de o ora. Mortarul se aplica cand amorsa s-a uscat).

Pasul 4

Masurarea cu nivela:

Plasam acum nivela pe o sipca din lemn de 5 cm grosime pentru a masura daca exista denivelari. Deoarece lungimea nivelei nu acopera lungimea zidului, plasam nivela pe o scandura lunga si se masoara in consecinta panta. Trebuie sa aplicam cu o mistrie amestecul de reparatie pentru a remedia denivelarile. Timpul de uscare al amestecului de reparatii este de circa 12 ore. (Daca denivelarile sunt de 3-20 mm grosime, trebuie sa utilizam amestecuri de reparatie corespunzatoare).

Pasul 5

Plasarea unui sablon:

Dupa masurarea diferentei dinrte placile asezate pe pardoseala si perete, plasam la baza peretelui un sablon de lemn (care are aceeaai dimensiune ca diferenta masurata). Sa verificam ca sablonul nu are panta utilizand nivela. Acum incepem sa aplicam placile incepand de la sablonul de lemn in sus. Acest sablon de lemn plasat pe pardoseala va impiedica placile sa alunece pe perete.

Pasul 6

Pregatirea mortarului:

Sa punem acum in galeata cantitatea necesara de pulbere specificata pe ambalajul produsului. Trebuie sa turnam incet apa in galeata. Pentru siguranta noastra sa ne punem masti pe fata pentru a preveni inhalarea pulberii.

Pasul 7

Amestecarea mortarului:

Montam acum capetele de amestecare la masina de gaurit si incepem sa agitam amestecul pana cand ajunge la densitatea indicata. Dupa agitare, asteptam 10 minute pentru ca amestecul sa se aseze. (Daca nu aveti capete de ametsec, amestecul se poate prepara ai prin utilizarea unei tije de aluminiu). Amestecul se va usca in 3-4 ore, astfel ca nu trebuie sa il lasam neutilizat asa mult. Odata ce mortarul este aplicat pe suprafata placile trebuie aplicate pe perete in 15-20 de minute. Trebuie sa aplicam mortarul in functie de viteaza noastra de lucru.

Nivel de indemanare

Usor Mediu Dificil
Abilitati necesare

Utilizarea sculelor actionate electric, calificare medie de tamplar.

Timp necesar

Persoana experimentata 1 ora Persoana indemanatic 1,5 ore Incepator 2 ore Avand in vedere o arie de 15 metri patrati

Aveţi nevoie de următoarele

Materiale
Amorsa, mortar, caldare, distantiere

Unelte
Amorsa, mortar, caldare, distantiere

Sugestie

O suprafata in stare buna ajuta la fixarea placilor si previne aparitia crapaturilor dupa aplicare. Daca pe suprafata exista denivelari, crapaturi sau gauri, trebuie sa le acoperim cu amestec de reparatii. (Amestecul de reparatii se usuca in circa 12 ore).Pregatirea suprafetei este una din cerintele unei aplicari corespunzatoare a placilor. Suprafata trebuie sa fie curata. Trebuie sa inlaturam toate resturile de pe suprafata utilizand un ciocan si o dalta. Inainte de a incepe aplicarea placilor, este bine sa verificam informatiile privind produsul si instructiunile specificate pe ambalajul placilor, al mortarului si al grundului. Trebuie sa dam atentie corespondentei dintre datele de fabricatie, culori si dimensiuni ale placilor specificate in casute.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii. Aflati mai multe aici.
x